Wat is een commercieel medewerker?

Een commercieel medewerker is een professional die werkzaam is op de commerciële (marketing en sales) afdeling binnen een bedrijf. Een commercieel medewerker heeft continu contact met vertegenwoordigers/accountmanagers, klanten en leveranciers.

Wat doet een commercieel medewerker?

Als commercieel medewerker, of commercieel medewerker binnendienst, ben je werkzaam op de binnendienst van de commerciële (marketing en sales) afdeling. Daar ben je verantwoordelijk voor de ondersteuning van vertegenwoordiger/accountmanagers, verkopers en marketeers. Daarnaast ben je ook het aanspreekpunt voor klanten en leveranciers. Je hebt vaak telefonisch contact met klanten en leveranciers, je behandelt bestellingen en volgt deze op. Verder zorg je als commercieel medewerker voor de verdeling van documentatie van producten en/of diensten naar klanten, leveranciers en collega’s. Daarnaast zorg je er als commercieel medewerker voor dat offertes in orde gebracht worden en dat binnenkomende offertes op tijd bij de juiste personen terecht komen.

Werkzaamheden van een commercieel medewerker

De werkzaamheden van een commercieel medewerker zien er als volgt uit:

  • Het bieden van commerciële ondersteuning aan vertegenwoordigers, accountmanagers en marketeers.
  • Het opstellen van offertes.
  • Leveranciers, klanten en collega’s voorzien van documentaties.
  • Het aanspreekpunt zijn voor klanten, relaties en interne afdelingen.
  • Het opstellen en verzenden van facturen.
  • De aftersales verzorgen.
  • Het behandelen van allerlei soorten klachten.

Vacature commercieel medewerker

Ben jij opzoek naar een nieuwe uitdaging als commercieel medewerker? Bij The Recruiting Specialist bieden wij regelmatig commercieel medewerker vacatures aan. Deze bieden wij aan in verschillende branches waarin wij actief zijn. Bekijk ons actuele vacature aanbod en kijk of er een geschikte vacature voor jou bij staat. Met onze ervaring en kennis vormen wij de basis voor de groei van jouw carrière.

Meer weten over The Recruiting Specialist?

Wij hebben jarenlange kennis en ervaring in Nederland en het buitenland in de verschillende sectoren waarin wij actief zijn: AGF, Sierteelt, Transport & Logistiek, Akkerbouw, Food & Beverage en Veehouderij. Dit maakt ons de perfecte partij om de basis te leggen voor jouw succesvolle carrière. Wil je meer informatie ontvangen over The Recruiting Specialist of heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op of stuur ons een open sollicitatie.