Uurloon in transport & logistiek

Het was 1 mei, je stapte vol enthousiasme de auto in richting Schiphol om daar je vlucht naar jouw vakantiebestemming te pakken. Maar dan kom je op de luchthaven aan, enorme drukte, vluchten die ernstig vertraagd zijn en zelfs vele vluchten die gecanceld zijn. Het grondpersoneel heeft het werk neergelegd. De staking kwam mede door een bericht van KLM vanwege uitbesteding van werk, maar de ontevredenheid heerste al wel langer bij het grondpersoneel. Vooral over de lonen, velen verdienen maar €11,50 per uur.

Stel je dat even voor in deze tijd. Hoge inflatie, torenhoge gasprijzen en dan zien rond te komen van €11,50 per uur. Die ontevredenheid begrijpt iedereen. Een goed salaris en goede werkomstandigheden zijn belangrijk in elke baan. Zeker ook binnen de transport & logistiek sector. Chauffeurs bijvoorbeeld zitten in loonschaal C,D, en E. Beduidend hoger dan de door KLM genoemde lonen. In schaal C0 zit je bijvoorbeeld al op een uurtarief van €12,18. Daarnaast zijn er veel mogelijkheden om overuren te maken in de transport & logistiek om maandelijks op een nog hoger nettoloon uit te komen. Bij chauffeurs is het bijna standaard dat ritten langer duren dan 8 uur per dag en ook in een warehouse komt het vaak voor dat er structureel of ad hoc overgewerkt wordt.

Ben je hier enthousiast over geworden? Heb je misschien ook zin in een leuke baan in de transport of logistiek met een goed salaris en veel mogelijkheden om overuren te maken? Bekijk dan zeker de mogelijkheden in onze sector!