Wat is een accountmanager?

Een accountmanager of key accountmanager is de verbindende schakel tussen de klant en de organisatie waar de accountmanager werkzaam is. De functietitel “accountmanager” doelt op het managen beheren van klanten, die ook wel vaak accounts worden genoemd. Accountmanagement kan worden gezien als een combinatie tussen het verkopen van producten en diensten van potentiële klanten en het relatiebeheer met de bestaande klanten.

Wat doet een accountmanager?

De functieomschrijving van een accountmanager zal er als volgt uit kunnen zien: Het doel van een accountmanager is om de omzet te verhogen door de producten en diensten in de markt te zetten en het te verkopen aan potentiële nieuwe klanten. Dit doet een accountmanager door nieuwe klanten te werven, het beheren en adviseren van bestaande klanten op het gebied van nieuwe marktontwikkelingen en kansen.

De functietitel sales accountmanager wordt ook regelmatig gebruikt, wat nog meer de nadruk legt op het positioneren en verkopen van een product of dienst.

De rol van een accountmanager in een organisatie vereist strategische, communicatieve, leidinggevende en adviserende kwaliteiten die dagelijks ingezet worden. Deze kwaliteiten moeten worden aangevuld met onderhandelingsvaardigheden.

Werkzaamheden van een accountmanager:

De werkzaamheden van een accountmanager bestaan onder andere uit de volgende onderdelen:

  • Het maken van marktanalyses om de positie in de markt te bepalen en te verbeteren
  • Het beheren en onderhouden van de huidige klanten en het maken van strategische plannen om de klant verder te helpen
  • Het bieden van ondersteuning aan de klanten, in alle mogelijke opzichten
  • Het tijdig signaleren van nieuwe marktontwikkelingen en dit doorvertalen naar mogelijke kansen voor de klant
  • Het werven van nieuwe klanten via (koude) acquisitie
  • Het bijhouden van de verkoopresultaten en gestelde verkoop doelstellingen
  • Mogelijk het leiding geven aan een verkoop team

Accountmanager vacature

The Recruiting Specialist heeft regelmatig uitdagende accountmanager vacatures in ambitieuze organisaties. Samen met jou gaan wij op zoek naar de juiste match tussen jouw wensen en ambities en de eisen van onze opdrachtgevers. Met onze kennis en ervaring in verschillende branches vormen wij de basis voor de groei van jouw carrière als accountmanager. Bekijk hier onze actuele accountmanager vacatures!

Maak kennis met The Recruiting Specialist

The Recruiting Specialist heeft jarenlange ervaring in het werven van de juiste kandidaten voor de juiste functie. We komen graag met jou in gesprek om te achterhalen wat jouw wensen en ambities te zijn zodat we voor jou de perfecte baan kunnen vinden. Daarmee willen wij graag de basis vormen voor de rest van jouw carrière. Wil je meer over ons weten? Lees hier verder.

Zit jouw droombaan er niet tussen, maar wil je wel graag dat wij jou verder helpen? Neem contact met ons op of stuur een open sollicitatie.