Wat is een teler?

Als teler of kweker werk je in dienst van een tuinbouwbedrijf. De meeste telers of kwekers werken in een kas, maar daarnaast kan een teler of kweker ook buiten op het land werken. De werkzaamheden van een teler of kwekers bestaan uit het telen of kweken van bloemen of planten, maar kan ook bestaan uit het telen of kweken van gewassen zoals groentes en aardappelen. De taken van de teler of kweker is het bemesten, verzorgen en water geven van de grond die hij/zij gebruikt. Bij het bemesten van de grond dient er rekening te worden gehouden met de milieuvoorschriften.

Daarnaast kan een teler of kweker zich ook zelfstandig vestigen. Wanneer dit het geval is, dient hij/zij zijn/haar eigen administratie bij te houden. Ook heeft een teler of kweker verstand van gewassen en inzicht in hun groeiproces. Daarnaast kan hij/zij de condities creëren die nodig zijn voor het kweken van een de beste producten.

Wat doet een teler?

Als teler of kweker heb je de leiding over de werkzaamheden die te maken hebben met het voorbereiden van de teelt, de teelt zelf en het oogsten van de producten. Je werkt met teeltplannen en werkschema’s en stuurt de medewerkers van het bedrijf aan. De meest voorkomende werkzaamheden van een teler of kweker zijn:

  • De verantwoordelijkheid dragen voor het gehele productieproces.
  • Verantwoordelijk voor de inkoop van grondstoffen en de planning van het gewas.
  • Ziekten en plagen zien te voorkomen.
  • Verhelpen van ziekten en plagen door middel van biologische of conventionele bestrijding.
  • Verantwoordelijkheid dragen voor bemesting en bewatering.
  • Productiemedewerkers of teamleiders aansturen.
  • Zorgen dat je altijd op de hoogte blijft van de nieuwste ontwikkelingen.

Vacatures voor teler/kweker

Ben jij opzoek naar een nieuwe uitdaging? Bekijk het actuele aanbod in teler/kweker vacatures en bekijk of er een geschikte vacature voor jou bij zit. Zo kun jij binnenkort de volgende stap in jouw carrière maken! Onze teler/kweker vacatures worden continu aangevuld met nieuwe vacatures.

Neem contact op

Wil je graag meer informatie over The Recruiting Specialist? Bekijk dan hier onze werkwijze. Heb je daarnaast nog vragen? Neem in dat geval dan gerust vrijblijvend contact met ons op.